1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya Yunanistan`a enerji ile destek verecek

Rusya Yunanistan`a enerji ile destek verecek

Enerji Günlüğü - Rusya, ekonomik krizdeki Yunanistan’a destek olmak adına enerji sevkiyatı olasılığını değerlendiriyor.Rusya’nın başkenti Moskova’da...

Rusya Yunanistan`a enerji ile destek verecek

Enerji Günlüğü - Rusya, ekonomik krizdeki Yunanistan’a destek olmak adına enerji sevkiyatı olasılığını değerlendiriyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilere demeç veren Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya’nın ekonomik krizdeki Yunanistan’a destek olmak adına enerji sevkiyatı olasılığını değerlendirdiğini açıkladı.

Novak, önümüzdeki birkaç hafta içinde konuya ilişkin bir anlaşma üzerinde çalışmaya başlayabileceklerini vurgulayarak, “Rusya Federasyonu, Yunanistan’ın ekonomisini enerji sektöründe işbirliğini artırarak desteklemeyi planlıyor. Yakın zamanda Yunan hükümetine doğrudan enerji sevkiyatı gerçekleştirme olasılığını değerlendiriyoruz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, 2015 yılında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la biri Moskova'da, diğeri St Petersburg'da olmak üzere 2 kez bir araya gelmişti. Bu görüşmelerde Putin, Atina’ya dolaylı yardım konusunda Çipras’a “Büyük bir projeyi hayata geçirebiliriz ve Yunanistan buradan elde edeceği gelirlerle kreditörlere olan borçlarını kapatabilir. Yunan ekonomisi, Rusya ile ilişkiler sayesinde gelişirse, Atina'nın borçlarını zamanında ödeme imkanı aynı oranda artar" şeklinde açıklama yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler