1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya'da doğal gaz zamlanabilir

Rusya'da doğal gaz zamlanabilir

Enerji Günlüğü – Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un Rusya'da doğal gaz fiyatlarını yüzde 3-3.5 arttırabileceği belirtildi.Rus haber ajansı ‘Ria Novosti'ye...

Rusya'da doğal gaz zamlanabilir

Enerji Günlüğü – Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un Rusya'da doğal gaz fiyatlarını yüzde 3-3.5 arttırabileceği belirtildi.

Rus haber ajansı ‘Ria Novosti'ye açıklamalarda bulunan Gazprom Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Andrey Kruglov, Gazprom'un Rusya'da doğal gaz fiyatlarını yüzde 3-3.5 arttırabileceğini açıkladı.

Kruglov, “Orta vadede doğalgaz fiyatlarının ayarlanması sürecinin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Gelecek yıllarda fiyatlar artacak olsa da enflasyonun aşağısında kalacak. Fiyatların yüzde 3-3.5 oranında artmasını bekliyoruz.“ dedi.

Rusya Hükümetine yaptıkları büyük doğalgaz tüketicilerine indirim yapma hakkı talebinin de hala hükümet tarafından değerlendirme aşamasında olduğunu da kaydeden Kruglov, bu konuda olumlu bir yanıt almayı beklediklerini de belirtti.

Gazprom, petrol fiyatlarındaki artış karşısında 2017 yılında Avrupa'da Rus doğal gaz fiyatlarında yüzde 10 artış bekliyor. Avrupa piyasasına öncelik tanıyan Gazprom, 2025 yılında kadar bu piyasanın yüzde 35'ine sahip olacağını tahmin ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler