1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya`da nükleer eğitim alacak öğrenciler için son gün

Rusya`da nükleer eğitim alacak öğrenciler için son gün

Enerji Günlüğü - Rusya’ya nükleer enerji eğitimi için gönderilecek 80 öğrencinin bugün mesai saati bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.Akkuyu...

Rusya`da nükleer eğitim alacak öğrenciler için son gün

Enerji Günlüğü - Rusya’ya nükleer enerji eğitimi için gönderilecek 80 öğrencinin bugün mesai saati bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği kapsamında, bu yıl Rusya’ya nükleer enerji eğitimine gönderilmek için tespit edilen 80 öğrencinin en geç 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar [email protected] adresine e-posta yollayarak programa katılıp katılmayacaklarını ve katılacaklarsa Moskova ya da St. Petersburg'da yer alan üniversitelerden hangisinde eğitim almak istediklerini belirtmesi gerekiyor.

4 bin 100 kişi arasında yapılan değerlendirmeler sonucu 19 farklı şehir ve 32 ayrı üniversiteden 80 öğrenci seçilmiş ve asil ve yedek liste, Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin resmi internet sitesinden duyurulmuştu. Öğrencilerden 8'i kız öğrencilerden seçildi.

ÖĞRENCİLERİN SEÇİLDİĞİ ÜNİVERSİTELER

Hacettepe Üniversitesi 10, İTÜ 8, Gazi Üniversitesi 6, Yıldız Teknik, Erciyes ve 9 Eylül Üniversitesi 5, Marmara Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi 4, Kocaeli Üniversitesi ve ODTÜ 3, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, KTÜ ve Uludağ Üniversitesi 2, 19 Mayıs Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi 1.

4 yıldır sürdürülen proje kapsamında bu yıl gönderilecek öğrencilerle 323 öğrenci nükleer eğitimi almış olacak.

Rusya'da burslu nükleer mühendislik eğitimi süresince aylık 500 dolar burs alacak öğrenciler, eğitim programlarına göre Rusya'da nükleer güç santrallerinde staj yapma şansı da elde edecek. Öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra ise Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde eğitim sürelerinin iki katı kadar süre çalışacaklar.

MEPhi’de halen nükleer enerji alanında 250’nin üzerinde Türk öğrenci eğitim alıyor. Türkiye’nin nükleer enerji sektörü için uzman kadro yetiştirme programı Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan anlaşma çerçevesinde yürütülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler