1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya`da nükleer eğitimi için başvurular başladı

Rusya`da nükleer eğitimi için başvurular başladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer güç santrallerinde çalışacak mühendisleri yetiştirmek amacıyla Rusya'ya gönderilecek...

Rusya`da nükleer eğitimi için başvurular başladı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer güç santrallerinde çalışacak mühendisleri yetiştirmek amacıyla Rusya'ya gönderilecek 80 yeni öğrenci alımı için bugünden itibaren başvuruların yapılabileceğini söyledi.

Enerji Bakanlığı'ndaki Yenilenebilir Enerji Eylem Planı tanıtım toplantısına katılan Bakan Yıldız,nükleer güç santrallerinde çalışacak mühendisleri yetiştirmek amacıyla Rusya'ya gönderilecek 80 yeni öğrenci alımı için başvuruların başladığını ve 27 Mart'a kadar süreceğini belirtti.

BU YIL BİR DEĞİŞİKLİK YAPIYORUZ

Bakan Yıldız, "Biliyorsunuz 300'e yakın öğrencimiz Rusya'da eğitim görüyordu. Nükleer güç santrallerinde çalışacak olan mühendislerimiz ile alakalı yine benzer şartlarda fen fakültelerinden, mühendislik fakültelerinden, fizik, matematik ve diğer teknik bölümlerden mezun olan veya okuyan öğrencilerimizden müracaat edebilirler bugün itibariyle. Bu 27 Mart'a kadar devam edecek, ondan sonra yazılı ve sözlü mülakatlar yapılacak. Bu aynı zamanda bu yıl bir değişiklik yapıyoruz. İlk defa farklı olarak Saint-Petersburg'taki Politeknik Devlet Üniversitesi'ne 30 kadar öğrenci göndereceğiz. 50 kadarda MIFI Üniversitesi'ne göndereceğiz. Dolayısıyla karşılıklı bilgi alışverişini de bu sayede tamamlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler