1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya`da nükleer mühendislik eğitimi başvurularında son gün

Rusya`da nükleer mühendislik eğitimi başvurularında son gün

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer'in, bu yıl Türkiye'den 80 öğrenciyi daha seçeceği Rusya'da nükleer mühendislik eğitimi için başvurular bugün sona...

Rusya`da nükleer mühendislik eğitimi başvurularında son gün

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer'in, bu yıl Türkiye'den 80 öğrenciyi daha seçeceği Rusya'da nükleer mühendislik eğitimi için başvurular bugün sona eriyor.

Türk öğrencilerin iş garantili ve burslu eğitim almaları için Rusya'da dünyanın en prestijli üniversitelerine gönderildiği program için başvuru süresi bugün mesai saati sonunda sona eriyor. Şu ana kadar eğitim için toplam 5.700 başvuru yapıldı.

Bundan sonraki süreçte 4 Nisan'da yapılacak yazılı sınav, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde gerçekleşecek. Sınava katılmaya hak kazanan öğrenciler, önümüzdeki hafta başından itibaren telefon ile aranarak sınava davet edilecekler.Yazılı sınavı başarı ile geçen ilk 300 kişi sözlü sınava çağrılacak.

Öğrenciler, bu yılın sonbahar eğitim döneminden itibaren Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü'nde (MEPhI) ve St. Petersburg Politeknik Devlet Üniversitesi'nde eğitim alacaklar.

Türkiye'deki üniversitelerin Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakülteleri'nin, fizik ve/veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin hali hazırda Hazırlık, 1., 2., 3. ve 4. sınıfında okuyan Türk vatandaşı öğrenciler arasından 80 öğrenci seçilecek.

Rusya'ya gönderilecek öğrenciler, yazılı ve sözlü sınav yapılarak seçilecek. Sınavda başarılı olup eğitim programına katılmaya hak kazananlar, parasız nükleer mühendislik eğitimi alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler