1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’da toplu taşıma araçları doğalgaza geçiyor

Rusya’da toplu taşıma araçları doğalgaza geçiyor

Enerji Günlüğü - Rusya hükümeti, ülkedeki toplu taşıma araçlarının en az yarısının doğalgaza geçişine ilişkin kararnameyi kabul etti.Konuyla ilgili...

Rusya’da toplu taşıma araçları doğalgaza geçiyor

Enerji Günlüğü - Rusya hükümeti, ülkedeki toplu taşıma araçlarının en az yarısının doğalgaza geçişine ilişkin kararnameyi kabul etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, toplu taşıma araçlarının doğalgaza geçişini sağlamak için Gazprom ve diğer şirketlerin, şehirlerde altyapının oluşturmasını finanse etmeye hazır olduğunu belirtti. Rusya’nın Sesi’ne göre Başbakan Dimitri Medvedev, yardımcılarıyla yaptığı toplantıda, doğalgaz yakıtıyla çalışan araçların üretimi için gerekli parçalara uygulanan gümrük vergisinin azaltılmasını veya kaldırılmasını önerdi.

Doğalgaz yakıtı sistemine toplu geçiş hakkında ilk kez geçtiğimiz nisan ayında söz eden Medvedev, gazla çalışan arabaların, geleceği en umut verici olan ulaşım araçları olduğunu kaydetmişti. Halihazırda Rusya’da, propan-bütan satan 3 binden fazla yakıt istasyonu faaliyet gösteriyor. Bu tür gazla çalışan araba sayısı ise 1,1 milyon adet, yani toplam araç sayısının sadece yüzde 2’si civarında.

Önceki ve Sonraki Haberler