1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’daki gaz üretimi 5 trilyon metreküpe yükselecek

Rusya’daki gaz üretimi 5 trilyon metreküpe yükselecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya’daki gaz üretiminin 2030 yılına kadar 4.6-5.0 trilyon metreküp aralığına yükselebileceğini...

Rusya’daki gaz üretimi 5 trilyon metreküpe yükselecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya’daki gaz üretiminin 2030 yılına kadar 4.6-5.0 trilyon metreküp aralığına yükselebileceğini bildirdi.
Londra’da gerçekleşen GASTECH 2012 uluslararası fuarında konuşan Novak, gaz yakıtının yüksek ekoloji uyumu sayesinde 2030 yılına kadar gazın dünya enerji tüketim bilançosundaki toplam enerji tüketiminin yüzde 25’ini oluşturmasını beklediklerini vurguladı. Gaz tüketiminin en çok Asya-Pasifik bölgesinde artacağını belirten Novak, Rusya yönetiminin gaz üretiminin ve ihracatının arttırılması için çaba sarf edeceğini ve bu çabaların Avrasya’daki enerji güvenliğinin sağlanmasındaki en önemli faktör olacağını kaydetti. Bakan Nocak, ülkesindeki yıllık gaz üretiminin, 2030 yılına kadar, 4.6-5.0 trilyon metreküp düzeyine çıkabileceğini belirtti. Rusya'nın yıllık doğalgaz üretimi halen 670 milyar metreküp düzeyinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler