1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya`dan AB yaptırımlarına sütlü misilleme

Rusya`dan AB yaptırımlarına sütlü misilleme

Enerji Günlüğü – Rusya kendisine uygulanan yaptırımlara misilleme olarak AB, ABD, Japonya ve Avustralya üretimi kaşar peyniri dâhil süt ürünlerine...

Rusya`dan AB yaptırımlarına sütlü misilleme

Enerji Günlüğü – Rusya kendisine uygulanan yaptırımlara misilleme olarak AB, ABD, Japonya ve Avustralya üretimi kaşar peyniri dâhil süt ürünlerine ithal yasağı getirdi.

İTAR-TASS haber ajansının haberine göre, Rusya Federasyonu uygulanan yaptırımlara misilleme olarak AB, ABD, Japonya ve Avustralya üretimi kaşar peyniri dâhil süt ürünlerine ithal yasağı getirildi.

Ajansın ithal yasakları liste tasarısından haberdar bir kaynağa dayandırdığı habere göre, listede Almanya, Hollanda, Fransa ve İskandinav ülkelerine ait üretimlerin yer alabilecek.

Yasaklar genel olarak Rusya’ya karşı yaptırım girişiminde bulunan ülkelere uygulanacak.

Listeye süt tozu, tereyağı ve seri üretim ekonomik kaşar peynirleri dâhil edildi. Alınan bilgiye göre, daha pahalı ve özel süt ürünleri yasak kapsamına girmiyor.

Rusya Federal Gümrük İdaresi’nin verilerine göre, Finlandiya, Estonya, Polonya ve Litvanya 2013 yılının en büyük süt ürünü ihracatçısı ülkeleri olarak kaydedildi. Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun verilerine göre, 2013 yılında kaşar ve lor peyniri ithalat hacminin % 70’i Hollanda, Ukrayna, Almanya, Finlandiya ve Litvanya’dan karşılandı.

PUTİN TALİMAT VERDİ

Öte yandan, Kremlin resmi internet sitesinde yer alan belgede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rus şirket ve vatandaşlarına karşı yaptırım uygulayan ülkelerden gıda, tarım ürünü ve hammadde alımının bir yıl süreyle yasaklanması veya sınırlandırılması" talimatı verdi.

Putin, "Rusya'nın ulusal çıkarlarının korunması amacıyla" imzaladığı belgede, Başbakan Dmitriy Medvedev hükümetinden yasak kapsamına alınacak ürünlerin belirlenmesini ve bu kapsamına alınacak ürün fiyatlarının aşırı zamlanmaması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler