1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan AB’ye Güney Akım uyarısı

Rusya’dan AB’ye Güney Akım uyarısı

Enerji Günlüğü – Rusya Güney Akım Boru Hattı projesinin AB ayağında sorunlar giderilemezse farklı alternatif rotaları değerlendirecek.Rusya Devlet...

Rusya’dan AB’ye Güney Akım uyarısı

Enerji Günlüğü – Rusya Güney Akım Boru Hattı projesinin AB ayağında sorunlar giderilemezse farklı alternatif rotaları değerlendirecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Akım Boru Hattı’nın AB sınırları içinde kalan bölümlerinde AB ile sorunlar giderilemezse projenin devamı için Rusya’nın farklı alternatif rotaları değerlendirebileceğini söyledi.

Putin Rusya’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “ Eğer Güney Akım ile ilgili sorunlarımız devam eder ve Brüksel sürekli olarak proje çalışmalarına engel koymaya devam ederse biz de AB üyesi olmayan diğer ülkeler ile diğer seçeneklere bakacağız” dedi.

AB’nin neden engel çıkardığını bilmediğini kaydeden Putin,kendilerinin hem Güney Akım’ı, hem de Kuzey Akım projesini gerçekleştirmede kararlı olduklarını söyledi.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile ilişkileri stratejik boyuta getirmek istediklerini ve Güney Akım konusunda da her türlü teklife açık olduklarını belirtmişti. Türkiye Rusya’ya Güney Akım’ın Bulgaristan yerine Türkiye’de kara bağlantısının yapılması ve doğalgazın buradan Avrupa’ya dağıtılması, böylece AB’nin yasal önlemeleri ile uğraşmasına gerek olmayacağı önerisini getiriyor.

Güney Akım projesi Rus gazını Karadeniz üzerinden Bulgaristan’a, oradan da Yunanistan, İtalya ve Avusturya’ya ulaştırması planlanan bir proje.

Önceki ve Sonraki Haberler