1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan AB’ye yeni doğalgaz hattına katılım çağrısı

Rusya’dan AB’ye yeni doğalgaz hattına katılım çağrısı

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Avrupalı ülkelerin Türkiye'deki ilginç gaz projesine katılabileceklerini bildirdi.Rusya Başbakanı...

Rusya’dan AB’ye yeni doğalgaz hattına katılım çağrısı

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Avrupalı ülkelerin Türkiye'deki ilginç gaz projesine katılabileceklerini bildirdi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Rusya ile Türkiye arasındaki Karadeniz'den geçecek yeni boru hattının Güney Akım'dan farklı olacağını ve bu projede farklı girişin olacağını belirterek, Avrupalı ülkelerin Türkiye'deki ilginç gaz projesine katılabileceklerini bildirdi.

BU İLGİNÇ FİKRE AB’Lİ PARTNERLERİMİZ KATILABİLİR

Medvedev, Mavi Akım'ın gücünü artıracaklarını veya Karadeniz üzerinden ek yollar kuracaklarını belirterek, “Diğer ülkelere gaz sevkiyatı yapmak amacıyla Türkiye topraklarında merkez kuracağız. Bu ilginç fikre Avrupa Birliği'ne dahil olan Avrupalı partnerlerimiz katılabilirler.” dedi.

Rusya ile Türkiye arasındaki Karadeniz'den geçecek yeni boru hattının inşa edileceği 1 Aralık'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye devlet ziyareti sırasında bildirilmişti. Yeni boru hattı Putin'in Türkiye ile görüşmesinin ardından sona erdiğini açıkladığı Güney Akım'ın yerine geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler