1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan Avrupa`ya yeni proje teklifi

Rusya’dan Avrupa`ya yeni proje teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya gaz boru hatlarına özel statü kazandırmak ve bu hatları Avrupa Birliği'nin kabul etmiş olduğu Üçüncü Enerji Paketi'nden korumak...

Rusya’dan Avrupa`ya yeni proje teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya gaz boru hatlarına özel statü kazandırmak ve bu hatları Avrupa Birliği'nin kabul etmiş olduğu Üçüncü Enerji Paketi'nden korumak için bir adım daha atıyor. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, uluslararası projelerle ilgili yeni anlaşma taslağının önümüzdeki Cuma günü Avrupa Komisyonu'na iletileceğini açıkladı.
Novak, belgede Baltık hattından Avrupa’ya gönderilen gazın kabulü için planlanan OPAL ve NEL kollarının da bulunduğu Kuzey Akım projesinin ve şu anda inşası devam eden Güney Akım projesinin yer aldığını kaydetti. Rus Bakan, uluslararası gaz boru hatlarına ilişkin anlaşmanın üçüncü enerji paketinin uygulanması konusunda Rusya ile AB arasında bulunan anlaşmazlıkların çözülmesine yardımcı olacağını vurguladı. Novak, Rusya’nın 21 Aralık’ta Avrupa Komisyonu'na iletmeyi planladığı anlaşma taslağının ikinci öneri olduğunu da sözlerine ekledi.
Moskova yönetimi 2012 yılı başlarında Avrupa Birliği'ne yine benzeri bir alternatif sunmuş, ancak Avrupa söz konusu öneriyi cevapsız bırakmıştı. Öte yandan uzmanlar, Rusya’nın önerisinin bu kez kabul edileceğini, Rusya’nın aralarında Almanya’nın da bulunduğu Avrupa’daki ortaklarının üçüncü enerji paketindeki değişikliklerin yapılması için lobicilik yapacağını düşünüyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler