1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya'dan Bolivya'ya nükleer araştırma desteği

Rusya'dan Bolivya'ya nükleer araştırma desteği

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom Bolivya'da kurulacak nükleer araştırma merkezi için bilgi ve teknoloji desteği sağlayacak.Güney...

Rusya'dan Bolivya'ya nükleer araştırma desteği

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom Bolivya'da kurulacak nükleer araştırma merkezi için bilgi ve teknoloji desteği sağlayacak.

Güney Amerika ülkesi Bolivya ile Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom dün 300 milyon Dolar değerinde bir nükleer araştırma merkezi inşası için anlaşma imzaladıklarını açıkladılar. 

Bolivya meclisi tarafından onaylanması gereken anlaşmaya göre, Rosatom Bolivya'ya henüz çok yeni olan nükleer programında yardımcı olacak. 

La Paz yakınlarındaki El Alto uydu kentinde kurulacak Nükleer araştırma merkezinde bir araştırma reaktörü, radyoaktif ilaçlar için cyclotron ve çok amaçlı bir gama ışınlama teçhizatı yer alacak. 

Bolivya'nın solcu lideri Evo Morales, "Kardeşim Başkan Vladimir Putin Rusya'nın know-how ve teknolojisini transfer etme konusunda bana söz verdi" ifadesini kullandı. Ancak anlaşma bazı muhalif politikacılar tarafından çevresel kaygılar nedeniyle eleştiriliyor. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler