1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan doğalgazda daha fazla indirim sinyali

Rusya’dan doğalgazda daha fazla indirim sinyali

Enerji Günlüğü – Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye’ye ilk etapta uygulayacakları % 6’lık doğalgaz indiriminin daha sonra % 15’e çıkabileceğini...

Rusya’dan doğalgazda daha fazla indirim sinyali

Enerji Günlüğü – Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye’ye ilk etapta uygulayacakları % 6’lık doğalgaz indiriminin daha sonra % 15’e çıkabileceğini söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye verilen doğalgaz fiyatında ilk aşamada yüzde 6 indirim yapacaklarını, bu rakamın daha sonra mevcut piyasa koşullarına, petrol ve doğalgaz fiyatına ve ortaklaşa gerçekleştirilecek doğalgaz projelerine bağlı olarak yüzde 15'e çıkartabileceklerini söyledi.

Novak, "Eğer piyasadaki durumdan verim alırsak, bu rakamı yüzde 15'e çıkarabiliriz. Bu da mevcut piyasa koşullarına, petrol ve doğalgaz fiyatına ve ortaklaşa gerçekleştireceğimiz doğalgaz projelerine bağlıdır" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 1 Aralık'taki Ankara ziyaretinde Türkiye'ye verilen doğalgaz fiyatında 1 Ocak'tan itibaren yüzde 6 indirim yapılacağını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler