1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan Ermenistan’a doğalgaz indirimi

Rusya’dan Ermenistan’a doğalgaz indirimi

Enerji Günlüğü - Rusya, petrol, doğalgaz ve elmas ihracatında Ermenistan için gümrük vergilerini iptal etti. Böylece Ermenistan 1000 m3 doğalgazı Rusya’dan...

Rusya’dan Ermenistan’a doğalgaz indirimi

Enerji Günlüğü - Rusya, petrol, doğalgaz ve elmas ihracatında Ermenistan için gümrük vergilerini iptal etti. Böylece Ermenistan 1000 m3 doğalgazı Rusya’dan 189 dolara alacak.

İlgili hükümetlerarası anlaşmayı, gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan imzaladı.

Anlaşmanın imzalanmasından sonra 1000 m3 doğalgaz fiyatının Ermenistan için 189 $ olacağını açıklayan Putin, kıyaslamak için “Avrupa’da doğal gaz neredeyse 500’e satılıyor.” dedi.

ERMENİSTAN RUS SİLAHLARINA DA İÇ TARİFEDEN SAHİP OLACAK

Ortak Güvenlik Anlaşması Örgütü’ne üye olan Ermenistan’ın Rus silahlarına iç tarifeden sahip olacağını da açıklayan Putin, neticede Rusya bütçesine ciddi bir tutarın girmeyeceğini ancak Ermenistan ekonomisi açısından böyle bir çözümün olumlu olacağını ifade etti.

2012 YILINDA ERMENİSTAN RUSYA’DAN ALDIĞI 1 MİLYAR 900 MİLYON M3 DOĞALGAZIN 1000 M3ÜNE 180 DOLAR ÖDEDİ

2012 yılında Rusya Ermenistan’a 1 milyar dolar değerin üzerinde mal ihraç etti. Toplam tutarın yarısından fazlasını yakıt, petrol ve petrol ürünleri oluşturdu. 2012 yılında Ermenistan’a ihraç edilen yaklaşık 1 milyar 900 milyon metreküp doğalgazın 1000 metreküpü gümrük vergisi hariç yaklaşık 180 dolardan satıldı. Bunun yanında, Gazprom yerli gaz tekeli ArmRosgazprom’un % 80 hisselerine sahip.

ERMENİSTAN GÜMRÜK BİRLİĞİ VE ORTAK EKONOMİ BÖLGESİNE KATILMA NİYETİNDE

Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra Serj Sarkisyan, Ermenistan’ın mümkün olan en kısa sürede Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan’ın yer aldığı Gümrük Birliği ve Ortak ekonomi bölgesine katılma niyetinde olduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler