1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya'dan Hindistan'a Yamal LNG projesi teklifi

Rusya'dan Hindistan'a Yamal LNG projesi teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya'nın ikinci büyük doğalgaz üreticisi Novatek, Hindistan'a Yamal LNG projesi için hisse teklifinde bulundu.Yamal LNG projesinin hisseleri...

Rusya'dan Hindistan'a Yamal LNG projesi teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya'nın ikinci büyük doğalgaz üreticisi Novatek, Hindistan'a Yamal LNG projesi için hisse teklifinde bulundu.

Yamal LNG projesinin hisseleri için Rusya'dan Hindistan'a bir teklif yapıldı. Hint petrol bakanı Dharmendra Pradhan'ın geçen ay St. Petersburg'a yaptığı ziyaretinde JSC Yamal LNG'nin hisseleri teklif edildi.

Novatek, 2013 yılında Petronet, IOC ve ONGC Videsh Ltd.'den oluşan bir konsorsiyuma projenin yüzde 9'unu teklif etmiş ancak konsorsiyum bu teklifi reddetmişti.

Şu anda yüzde 50.1'i Novatek'e, yüzde 20'si Total'e ve yüzde 9.9'u da Silk Route Fund'a ait olan Yamal LNG projesi Güney - Tambeyskoye alanının hammadde kaynaklarını kullanarak yılda 16,5 milyon tonluk bir LNG tesisi yapımını öngörüyor.

31 Aralık 2014 yılında yapılan değerlendirmelere göre Güney - Tambeyskoye alanının kanıtlanmış ve muhtemel rezervlerin 926 milyar metreküp doğalgazdan oluştuğu tahmin ediliyor.

Proje halen inşaat aşamasında. Novatek, Yamal LNG projesinin yüzde 10'unu Mart ayında Çinli bir yatırım fonuna satmıştı.

NOVATEK, ÇİN'E YAMAL LNG PROJESİNDEN HİSSE SATTI

Önceki ve Sonraki Haberler