1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya’dan iki şirkete yaptırım misillemesi

Rusya’dan iki şirkete yaptırım misillemesi

Rusya, Rus şirketlerinin yurt dışındaki varlıklarına el konulmasına misilleme olarak Alman Uniper ve Finli Fortum’un Rusya'daki varlık yönetimlerine el koydu.

Rusya’dan iki şirkete yaptırım misillemesi

Enerji Günlüğü - Rusya, Almanya merkezli Uniper ve Finlandiya merkezli Fortum şirketlerinin ülkedeki varlıklarının yönetimine el koydu. 

Yurt dışında dondurulan Rus varlıklarına yönelik atılacak misilleme adımlarını içeren kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayımlandı. Rusya Kamu Gayrimenkulleri Yönetimi Federal Ajansı, Almanya merkezli Uniper ile Finlandiya merkezli Fortum Oyj şirketlerinin Rusya'da sahip oldukları işletmelerin yönetimine el koydu. Kremlin'den yapılan açıklamada, bu varlıklara Rus şirketlerinin yurt dışındaki varlıklarına el konulmasına misilleme olarak el konulduğu belirtildi. Böylece Rusya bu şirketlerin yönetimlerine kayyum atayabilecek.

“İKİ ŞİRKETİN VARLIKLARINA DEĞİL, YÖNETİMLERİNE EL KONULDU”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, Putin'in imzaladığı kararnamenin bu iki şirketin varlıklarına el konulmasını değil, yönetimlerine el konulmasını içerdiğini, gerekli olması halinde bu tedbirin diğer varlıklara genişletilebileceğini ifade etti.

Uniper'in Rusya’da beş jeotermal enerji santrali bulunuyor. Fortum ise yedi jeotermal enerji santralinin yanı sıra çeşitli elektrik üretim ve dağıtım yatırımlarına sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler