1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’dan OPEC ile ortak örgüt oluşturma teklifi

Rusya’dan OPEC ile ortak örgüt oluşturma teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya, global petrol piyasasında ortak çabaların kolaylaştırılması için OPEC ile ortak bir örgüt oluşturulması önerisini tekrarladı.Rusya...

Rusya’dan OPEC ile ortak örgüt oluşturma teklifi

Enerji Günlüğü - Rusya, global petrol piyasasında ortak çabaların kolaylaştırılması için OPEC ile ortak bir örgüt oluşturulması önerisini tekrarladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak,  global petrol piyasasının toparlanmasında ortak çabaların kolaylaştırılması için OPEC ile ortak bir örgüt oluşturulması önerisini tekrarladı. Oluşturulacak örgüte diğer büyük petrol üreticilerinin de katılabileceklerini ifade eden Novak, ABD'nin de bu örgüte katılabileceğini söyledi.

OPEC İŞBİRLİĞİ SÜRESİZ HALE GELEBİLİR

Novak ayrıca Moskova ile OPEC arasındaki işbirliğin, petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaşmanın bu yıl sonunda tamamlanması sonrasında süresiz hale gelebileceğini söyledi. Novak, "OPEC ile işbirliği süresiz bir anlaşma haline gelebilir" dedi. 

BU YIL PETROL ÜRETİM VE İHRACATI YATAY SEYREDECEK

Novak, 2018'de petrol üretiminin 2017'ye göre aynı seviye civarında gerçekleşmesini beklediklerini, bunun da 547 milyon ton (10,98 milyon varil/gün) olduğunu da belirtti. Bakana göre bu yıl Rusya'nın petrol ihracatı 2017'ye göre değişmeyerek, 257 milyon ton civarında gerçekleşecek. Tahminlere göre petrol rafinerileri 280-281 milyon ton üretim yapacak. Doğal gaz üretimi yine değişiklik göstermeyerek 691 milyar metreküp civarında gerçekleşecek. Kömür üretim tahmini ise 410 milyon ton, ihracat 187-188 milyon ton civarında bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler