1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’dan petrol fiyat düşüşüne hazırlık

Rusya’dan petrol fiyat düşüşüne hazırlık

Enerji Günlüğü - Rusya Merkez Bankası petrol fiyatlarında en az üçte birlik bir düşüş olasılığına karşı hazırlık yapıyor.Rusya Merkez Bankası’ndan...

Rusya’dan petrol fiyat düşüşüne hazırlık

Enerji Günlüğü - Rusya Merkez Bankası petrol fiyatlarında en az üçte birlik bir düşüş olasılığına karşı hazırlık yapıyor.

Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, petroldeki olası bir sert inişe karşı stres senaryosu geliştirildiği ve petrol fiyatlarında en az üçte birlik bir düşüş olasılığına karşı hazırlık yapıldığı belirtilerek, “Rusya Merkez Bankası, ekonomisini etkileyen dış etkenlerdeki kötü gidişe karşı stres senaryoları geliştiriyor” denildi.

PETROLÜN 60 DOLARA GELMESİ OLASILIĞI

Açıklamada, “Petrolde varil fiyatlarının 60 dolara gelmesi durumunda yaşanacaklar ele alınıyor” denildi. Böylece banka batı yaptırımları ve rubledeki rekor düşüşe tepki vermiş oldu.

IMF yaptırımların etkisiyle durma noktasına gelen Rusya’nın 2015'te yüzde 0,5 büyümesini beklerken, Dünya Bankası ise yüzde 0,3 büyümesini bekliyor.

Halen Rusya’nın 2015-2017 bütçesindeki petrol fiyatı tahmini 100 dolar. Rusya’nın ekonomisi büyük ölçüde petrol ve petrol ürünlerinin satış ve ihracına dayanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler