1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’dan şirketlere hisse kısıtlaması

Rusya’dan şirketlere hisse kısıtlaması

Rusya’da faaliyet gösteren ve Rusya'ya yaptırım uygulayan batılı yatırımcılara ait hisselere sahip toplam 191 şirketin hisse alım satımı yapması yasaklandı.

Rusya’dan şirketlere hisse kısıtlaması

Enerji Günlüğü - Rusya’da faaliyet gösteren ve "dost olmayan ülkelere" ait 191 şirketin hisse alım satımı özel izne tabi kılındı.

Rusya’da faaliyet gösteren ve "dost olmayan ülkelere" ait banka ve bankacılık kurumlarına yönelik Ağustos ayında getirilen kısıtlamaların ardından, şirketlere yönelik yeni bir kısıtlama kararı daha açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancı yatırımcıların şirketlerin hisselerini alıp satmalarını kısıtlayan bir kararnameyi imzalayarak yürürlüğe koydu.

Kararname, Rusya’da faaliyet gösteren ve Rusya'ya yaptırım uygulayan batılı yatırımcılara ait hisselere sahip toplam 191 şirketi kapsıyor. Bu şirketlerdeki hisse işlemleri özel izne tabi olacak. Bu şirketler arasında Unipro, Fortum, Baker Hughes ve Schneider Electric gibi büyük enerji şirketleri yer alıyor.

Rusya, 5 Ağustos 2022 tarihinde “dost olmayan ülkeler” olarak adlandırdığı ülkelerden yatırımcıların stratejik şirket hisseleri ticaretini yasakladığını açıklamıştı. 26 Ekim'de Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya yaptırım uygulayan bu ülkelerde yerleşik 45 banka ve finans kuruluşunun hisselerinde veya özsermayelerinde işlem yapmayı yasa dışı hale getiren bir kararname daha yayınlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler