1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan temiz enerjide işbirliği çağrısı

Rusya’dan temiz enerjide işbirliği çağrısı

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye iş dünyasına fosil yakıt dışında temiz enerji projelerinde de işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Rusya’dan temiz enerjide işbirliği çağrısı

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye iş dünyasına fosil yakıt dışında temiz enerji projelerinde de işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Moskova’da başlayan Rus-Türk İş Forumu çerçevesinde konuşan Rusya enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye ile ekonomik işbirliğinin iklim kaygıları nedeniyle büyük bir potansiyele sahip temiz enerji teknolojilerinin geliştirilmesi alanında da değerlendirilmesi çağrısında bulundu. 

Sputnik’in haberine göre, Rusya ve Türkiye iş dünyasını ikili ilişkilerde yeni büyüme ve gelişim noktaları arayışına girilmesi, iklim ve temiz enerji alanında potansiyel projeleri inceleme çağrısı yapan Novak, “Şu anda belirli oranda bir dengesizlik var. Rusya’dan Türkiye’ye çeşitli enerji ürünlerinin sevkiyatının daha fazla yapıldığını görüyoruz. Bu ürünler arasında gaz, doğalgaz, petrol ürünleri, kısmen kömür yer alıyor, yüksek teknoloji sektöründe de daha düşük bir oranda bu görülüyor. Bu da tam olarak geliştirilmesi gereken bir potansiyel… Hidrojen, karbondioksitten faydalanma, bu yeni enerji kaynaklarının taşınması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi yönünde ortak bir zemin bulmamız gerekiyor. Bu sebeple sizleri bu alanda düşünmeye ve tartışmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler