1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan Trump’a sert Kuzey Akım 2 tepkisi

Rusya’dan Trump’a sert Kuzey Akım 2 tepkisi

Enerji Günlüğü - Rusya, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Akım 2'ye eleştirilerinin ahlaksız rekabetin berbat bir örneği olduğunu açıkladı.Kremlin...

Rusya’dan Trump’a sert Kuzey Akım 2 tepkisi

Enerji Günlüğü - Rusya, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Akım 2'ye eleştirilerinin ahlaksız rekabetin berbat bir örneği olduğunu açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın Avrupa'ya uzanacak doğal gaz boru hattı Kuzey Akım 2 için yaptığı eleştirinin "ahlaksız rekabetin bir örneği" olduğunu söyledi.

Trump ile Putin'in bugün Helsinki'de yapacakları görüşme öncesinde konuşan Peskov, Moskova’nın gelişmelerden endişeli olduğunu ve zirvede bu konunun da ele alınacağını ifade etti.

Washington geçen hafta, Rus doğal gazını Almanya üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nı Moskova'nın bu boru hattının Avrupa'yı bölmek için kullandığını savunarak, hattı inşa eden şirketlere yaptırım uyarısında bulunmuştu. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Kuzey Akım 2'de uluslararası enerji şirketleri Wihtershall, Uniper, OMV, Anglo-Dutch Shell ve Engie'nin yatırımı bulunuyor.

ABD’DEN KUZEY AKIM 2 TEHDİDİ!

 
Önceki ve Sonraki Haberler