1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’nın AB’ye boru hatlarıyla gaz tedarik azaldı

Rusya’nın AB’ye boru hatlarıyla gaz tedarik azaldı

Rusya’nın Avrupa’ya LNG ihracatı 2022 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterdi. 

Rusya’nın AB’ye boru hatlarıyla gaz tedarik azaldı

Enerji Günlüğü -Rusya'nın Avrupa'ya boru hatları ile sağladığı gaz miktarı Ocak’ta bir önceki aya göre yüzde 30 azalarak tüm zamanların en düşük seviyesine gerledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ardından Avrupa Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmanın yollarını ararken, yılın ilk ayında Rus doğal gaz alımını tüm zamanların en düşük seviyesine getirmeyi başardı. Rus doğal gaz devi Gazprom'un Avrupa'ya boru hatları yolu ile sağladığı doğal gaz miktarı 2023 yılı Ocak ayında Aralık ayına göre neredeyse yüzde 30 azalarak tüm zamanların en düşük seviyesine indi.

Rusya'nın Ukrayna ve TürkAkım boru hatları üzerinden Avrupa'ya sağladığı gaz miktarı Ocak ayında, Aralık ayındaki 2,5 milyar metreküpten 1,8 milyar metreküp seviyesine indi.  

Gazprom'un Ocak ayında Avrupa'ya günlük ortalama gaz sevkiyatı Aralık ayındaki 81,9 milyon metreküpten 58,1 milyon metreküp seviyesine indi. 

LNG İHRACATI 2022’DE ARTTI

Öte yandan Rusya'nın Avrupa'ya LNG ihracatı 2022 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterdi.  Rusya, Avrupa'ya 2022 yılında 17 milyon ton civarında LNG satışı gerçekleştirdi. 

2022 yılında Rusya'nın toplam LNG ihracatı ise yüzde 8,6 artarak 33 milyon ton oldu.  LNG ihracatının 20,8 milyon tonluk bölümünü Novatek gerçekleştirdi.  Gazprom liderliğindeki Sakhalin-2 sahasında da yüzde 11 artışla 11,2 milyon ton LNG ihraç edildi. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler