1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya`nın Asya`ya petrol ihracatı artış seyrini sürdürecek

Rusya`nın Asya`ya petrol ihracatı artış seyrini sürdürecek

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Asya ülkelerine ham petrol ihracatının daha güçlü talep ve fiyatlar nedeniyle hızlanması, Avrupa'ya yapılan ihracatta ise...

Rusya`nın Asya`ya petrol ihracatı artış seyrini sürdürecek

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Asya ülkelerine ham petrol ihracatının daha güçlü talep ve fiyatlar nedeniyle hızlanması, Avrupa'ya yapılan ihracatta ise düşüş bekleniyor.

Barclays analistleri Rusya'nın Doğu Sibirya Pasifik Okyanusu boru hattı yoluyla Asya'ya ihracatının Haziran ayında yüzde 7,5artacağını, Avrupa'ya ihracatın ise Haziran'da 2013 ortalamasına göre yüzde 18,2 gerileyeceğini öngörüyor.

RUSYA'NIN PETROL ÜRETİMİ MAYIS’TA ARTTI

Rusya Enerji Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Rusya'nın ham petrol üretimi Mayıs ayında bir önceki yıla göre yüzde 0,6 artarak 44,5 milyon ton oldu.

Doğalgaz üretimi ise aynı ayda yıl bazında yüzde 1,5 artarak 52,95 milyar metreküpe çıktı.

PETROL İHRACATI

Petrol ihracatı ise ay bazında yüzde 4,8 ve yıl bazında yüzde 5,6 azalarak 4,96 milyon varil/gün olarak gerçekleşti.

DOĞALGAZ İHRACATI %50 ARTTI

Rusya'nın doğalgaz ihracatı Mayıs ayında yıl bazında yüzde 50 artarak 17,153 milyar metreküpe çıktı. Ocak-Mayıs döneminde ise ihracat 7,262 milyon metreküp artarak23,5 milyon metreküpe çıktı.

UKRAYNA’DA DA ARTIŞ VAR

Rusya ile doğalgaz konusunda zor bir dönem yaşayan Ukrayna da Mayıs ayında doğalgaz stoklarını yüzde 8,06 daha arttırdı.

Naftogaz, Mayıs ayının son haftasında yer altı antrepolarında doğal gaz stoklarını yüzde 8,06 daha arttırdı. 28 Mayıs tarihinde sonlanan haftada doğal gaz stokları 11,757milyar metreküp oldu. 21 Mayıs tarihinde sonlanan haftada ise 10,881 milyar metreküptü.

Önceki ve Sonraki Haberler