1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya'nın Avrupa'ya boru hattı ile doğal gaz ihracatı arttı

Rusya'nın Avrupa'ya boru hattı ile doğal gaz ihracatı arttı

Ağustos ayının ilk yarısında Avrupa'ya boru hatlarıyla Rus doğal gazı ihracatı yüzde 4,5 artış kaydetti. 

Rusya'nın Avrupa'ya boru hattı ile doğal gaz ihracatı arttı

Enerji Günlüğü - 2022 yılının tamamında Avrupa’ya 62 milyar m3 doğal gaz ihraç eden Rusya, bu yıl Ağustos ortasına kadar toplam 16,2 milyar m3 gaz ihraç etti.

Rusya’nın boru hatları üzerinden Avrupa'ya doğal gaz ihracatı 2023 yılı Ağustos ayının ilk yarısında yüzde 4,5 arttı.  Ukrayna ve TürkAkım üzerinden Avrupa'ya Ağustos ayında günde ortalama 90,5 milyon metreküp gaz ihraç edildi. Temmuz ayında günlük ortalama ihracat 86,6 milyon metreküp olmuştu.  

GAZIN YARISI TÜRKAKIM ÜZERİNDEN GÖNDERİLDİ

Ağustos ayının ilk yarısında Avrupa'ya 1,36 milyar metreküp gaz ihraç edildi ve bunun 726 milyon metreküpü TürkAkım üzeninden gerçekleştirildi.  

Rusya yıl başından bu yana Avrupa'ya 16,2 milyar metreküp doğal gaz ihraç etti. 2022 yılının tamamında bu rakam 62 milyar metreküp olmuştu. 

PETROL ÜRÜNLERİ İHRACATI ARTTI

Öte yandan Rusya'nın deniz limanlarından petrol ürünleri ihracatı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8 arttı. Rusya, Temmuz ayında 10 milyon 533 bin ton petrol ürünü ihraç etti. 

İhracatın Baltık limanları olan Pirmorsk, Vysoktsk, St Petersbur ve Ust-Luga'dan yapılan kısmı yüzde 13,4 artarak 6 milyon 16 bin to seviyesinde gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler