1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’nın dizel ihracatı yüzde 12 arttı

Rusya’nın dizel ihracatı yüzde 12 arttı

Rusya’nın dizel ve gaz yağı ihracatı ihracat yasaklarının sona ermesi ve rafinerilerdeki bakım sezonunun bitmesinin etkisiyle Kasım’da bir önceki aya göre %12 oranında artış kaydetti.

Rusya’nın dizel ihracatı yüzde 12 arttı

Enerji Günlüğü - Kasım ayında %12 artış kaydeden Rus dizel ihracatının Aralık ayında %28 artması bekleniyor.

Bloomberg'in aktardığı Vortexa verilerine göre, Rusya'nın akaryakıt ihracatı dizel ihracat yasaklarının sona ermesi ve rafinerilerdeki bakım sezonunun bitmesinin ardından 2023 yılı Kasım ayında artış gösterdi ve günlük ortalama 2,2 milyon varile yükseldi.

Verilere göre, Rusya’nın dizel ve gaz yağı ihracatı Kasım’da bir önceki aya göre %12 oranında artarken, sevkiyatların büyük kısmı Afrika ve Güney Amerika'ya yapıldı. Sevkiyatın ikinci büyük bölümü de Brezilya'ya iletildi.

JET YAKITI İHRACATI DÜŞTÜ

Benzin ve harmanlama bileşenleri (blending components) ihracatı geçen ay %25 artışla günlük 75.000 varile yükselirken, jet yakıtı ihracatı günlük 8.000 varile düştü. Yurtdışına nafta sevkiyatı da daha mütevazı bir düşüşle %3 civarında azalarak günlük 362.000 varile geriledi.

ARALIK’TA DİZEL İHRACATI DAHA DA ARTACAK

Rusya'nın dizel ihracatı Aralık ayında daha da artacak ve Karadeniz ve Baltık Denizi limanlarından yapılacak Rus dizel sevkiyatı temmuz ayından bu yana en yüksek ihracat hacmi olacak. Aralık’ta dizel ihracatı Kasım’a göre %28 gibi önemli bir artış gösterecek. Artışın bir kısmı Karadeniz'deki fırtınalar nedeniyle geciken yüklemelerden kaynaklanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler