1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya'nın en büyük gaz tesisini Çinli CPEEC geliştirecek

Rusya'nın en büyük gaz tesisini Çinli CPEEC geliştirecek

Enerji Günlüğü - Rusya, en büyük Gaz İşleme Santrali'nin (GPP) geliştirilmesi için Çinli CPEEC ile birlikte çalışılacak. Rusya, yıllık 42 milyar...

Rusya'nın en büyük gaz tesisini Çinli CPEEC geliştirecek

Enerji Günlüğü - Rusya, en büyük Gaz İşleme Santrali'nin (GPP) geliştirilmesi için Çinli CPEEC ile birlikte çalışılacak. 

Rusya, yıllık 42 milyar metreküp kapasitesiyle en büyük gaz üretim santrali olan Amur Gaz İşleme Santrali (GPP) için Çinli China Petroleum Engineering & Construction (CPECC) şirketi ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Anlaşma uyarınca 2015 Ekim ayında başlatılan proje çerçevesinde santrale yaklaşık 12.7 milyar dolar yatırım yapılarak dünyanın en büyük helyum üretim birimine sahip olacak. Birimi yılda 60 milyon metreküpün üzerinde helyum üretecek. 

Doğal gazdan etan, bütan, propan, pentan-heksan kesiti ve helyum gibi önemli bileşimler ayrıştıran santral, doğu rotası üzerinden Çin'e doğal gaz sağlayacak. Santral yılda 49 milyar metreküp işlenmiş gaz, 3.4 milyon ton etan, 2 milyon ton sıvılaştırılmış petrol gazı ve 60 milyon metreküp helyum üretecek. Üretilen etan ise polietilen üretmek üzere SIBUR gaz kimya fabrikasına gönderilecek. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler