1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’nın ham petrol ihracatı arttı

Rusya’nın ham petrol ihracatı arttı

Rusya'nın deniz yoluyla yapılan haftalık ham petrol ihracatı, OPEC+ petrol bakanlarının üretim kotaları konusunda grup içinde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle ertelenen toplantısı öncesinde toparlandı. 

Rusya’nın ham petrol ihracatı arttı

Enerji Günlüğü - OPEC+ toplantısı öncesinde Rusya'nın ham petrol ihracatı arttı. Geçen hafta Rusya, limanlarından günde 3,24 milyon varil ham petrol sevk etti. 

Bloomberg tarafından derlenen tanker takip verilerine göre, 26 Kasım'a kadar olan haftada Rus limanlarından günde yaklaşık 3,24 milyon varil ham petrol sevk edildi. Bu rakam, Karadeniz'deki tanker yüklemelerinin fırtınalar nedeniyle kesintiye uğramasına rağmen, 19 Kasım'a kadar olan dönem için revize edilen rakama göre günde 370 bin varil daha fazla. 

Moskova Ağustos ayı başında yaptığı açıklamada ihracat kısıtlamalarını Mayıs-Haziran ortalama seviyesinin 300,000 varil altına indirerek yılsonuna kadar uzatacağını açıklamış, bu politika bu ayın başında da teyit edilmişti.

OPEC+ BUGÜN BİR ARAYA GELİYOR

Rusya ve Suudi Arabistan'ın başını çektiği OPEC+ petrol üreticileri grubu bugün bir araya gelerek önümüzdeki yılın ilk bölümü için üretim hedeflerini belirleyecek. Grup, bazı Afrikalı üyelerin Haziran ayında kendilerine dayatılan daha düşük üretim hedeflerine itiraz etmesi üzerine planlanan toplantısını ertelemek zorunda kaldı. Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre Suudi Arabistan şimdi OPEC+ koalisyonundaki diğer üyelerden küresel piyasaları desteklemek amacıyla petrol üretim kotalarını daha da azaltmalarını istiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler