1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya’nın ilk elektrikli aracı yolda

Rusya’nın ilk elektrikli aracı yolda

Rusya, tek şarjla 560 kilometreye kadar yol alabilen ilk elektrikli aracı ‘Zetta’nın üretimine önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlayacak. 

Rusya’nın ilk elektrikli aracı yolda

Enerji Günlüğü - Rusya, tek şarjla 560 kilometreye kadar yol alabilen ilk elektrikli aracı ‘Zetta’nın üretimine önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlayacak. 

Rusya’da bir süredir üzerinde çalışılan elektrikli otomobil 2020 yılında piyasaya sürülecek. Tass haber ajansının haberine göre, Rusya Sanayi Bakanı Denis Maturov, "Zetta" adlı elektrikli aracın üretimine önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlanmasının planlandığını söyledi. Ancak Rus bakan, tam bir tarih vermedi. 

ARACIN FİYATI 6 BİN 400 EURO

Seri üretimi gerçekleştirilecek ilk Rus elektrikli otomobilin fiyatının yaklaşık 6 bin 400 euro olacağı kaydedildi.  Üç kapılı aracın saatte 120 kilometre hıza çıkabileceği ve aküsünün tek dolumla 560 kilometreye kadar yol gidebileceği belirtiliyor.

Rusya'da elektrikli araç şarj istasyonlarının yetersizliğinin de etkisiyle elektrikli otomobil kullanımı fazla yaygın değil. Şu an ülkedeki elektrikli otomobil sayısının birkaç bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler