1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya`nın Kırım müdahalesi petrol fiyatlarını yükseltti

Rusya`nın Kırım müdahalesi petrol fiyatlarını yükseltti

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesinin ardından petrol fiyatları 111 doları aştı ve yılın en yüksek seviyesi...

Rusya`nın Kırım müdahalesi petrol fiyatlarını yükseltti

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesinin ardından petrol fiyatları 111 doları aştı ve yılın en yüksek seviyesi olan 111,38 doları gördü.

Petrol fiyatları, Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesinin ardından hızlı yükselişe geçti. G7 ve AB'den konuya ilişkin açıklamalar ve ABD ile Rusya arasındaki siyasi gerilimin artabileceğine yönelik endişelerin petrol fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskıları artırabileceği, 111 dolar direncinin kırılması durumunda 112 dolar seviyesinin test edilebileceği öngörülüyor.

Brent petrolün varil fiyatı, cuma günü 108,38 dolara kadar gerilemesinin ardından günü 109,11 dolardan tamamlamıştı. Bugün ise Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesi sonrasında güne yüzde 1,6'lık hızlı yükselişle başlayan Brent petrolün varil fiyatı, küresel açıklamaların gerilimi tetiklemesinin etkisiyle 111 doları aştı ve yılın en yüksek seviyesi olan 111,38 doları gördü.

Analistler, ham petrolün varil fiyatının güçlü görünümüne devam edebileceğini, 104 doların üzerinde kalıcı olunması durumunda ise 106,4 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler