1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Rusya'nın kömür üretimi yüzde 15 azaldı

Rusya'nın kömür üretimi yüzde 15 azaldı

Rusya’nın kömür üretimi Ekim ayında bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında azaldı. 

Rusya'nın kömür üretimi yüzde 15 azaldı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın kömür üretimi Ekim ayında bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında azaldı. 

Resmi verilere göre, 2020 yılı Ekim ayında Rusya’nın kömür üretimi, geçen yılın aynı ayına göre % 15 daha düşük gerçekleşti. Ekim ayında 1,3 milyon ton/gün olan Rusya’nın kömür üretimi bir önceki aya göre ise artmaya devam etti. Üretim artışında fiyatların yükselmesi ve Kolombiya'dan tedarik açığının etkili olduğu belirtildi.

TÜRKİYE’YE 1 MİLYON TON KÖMÜR İHRAÇ EDİLDİ

Öte yandan Rusya'nın Taman'daki yeni kömür ihracat terminalinden Türkiye’ye bu yıl şimdiye kadar 1 milyon ton kömür sevkedildiği bildirildi. Geçen yıl resmi verilere göre Rusya'dan Türkiye'ye 9 milyon ton kömür ihraç edilmişti. Eylül'de 1 milyon ton kömür ihraç edilen limanda, Ekim ayında 1,2 milyon tona çıktı. 

KÖMÜR İHRACATI ASYA’YA DÖNDÜ

Yine Rusya'nın en büyük kömür üreticisi Suek'in lojistik müdürü Denis Ilatovsky, Rus kömür ihracatının artarak Doğu’ya döndüğünü ancak altyapı sınırlamalarının yakın vadede Asya-Pasifik destinasyonlarda daha fazla büyümesini engellediğini belirtti. Rus yönetici, Asya piyasasının Rus ihracatçılar için Avrupa'dan daha cazibeli olduğunu ancak Rus Demiryolları'nın limanlar ile madenler arasında altyapı engellerinin büyük olduğuna dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler