1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’nın petrol ihracatı yüzde 1,8 azaldı

Rusya’nın petrol ihracatı yüzde 1,8 azaldı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri dışındaki petrol ihracatı ilk dört aylık dönemde yüzde 1,8 azalarak 69,3 milyon...

Rusya’nın petrol ihracatı yüzde 1,8 azaldı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri dışındaki petrol ihracatı ilk dört aylık dönemde yüzde 1,8 azalarak 69,3 milyon tona geriledi. Rusya Petrol ve Enerji Departmanı (CDU TEK) verilerine göre Ocak-Nisan döneminde günlük ihracat rakamı 4,2 milyon varil olarak gerçekleşti.

Nisan ayında Rusya’nın petrol ihracatı Transneft üzerinden 18,6 milyon ton, Transneft dışı ise 2,1 milyon tonu buldu. Rosneft petrol ihracatında ilk dört aylık dönemde 20,66 milyon tonla ilk sırada yer alırken, Nisan ayında ihracat rakamı 5 milyon ton olarak gerçekleşti. Surgutneftegas 10,25 milyon tonla ikinci olurken, TNK-BP 8,74 milyon tonla üçüncü en çok petrol ihraç eden şirket oldu.

Ocak-Nisan döneminde 7,13 milyon tonla Rusya’nın dördüncü büyük petrol ihracat şirketi LUKoil. Şirket nisan ayında 1,99 milyon ton petrol ihraç etti. BDT ülkelerine ihracat ise 9,75 milyon ton olarak gerçekleşti. Rusya en çok Belarus ve Kazakistan’a petrol ihraç ederken, Ukrayna’ya ilk dört aylık dönemde petrol ihracatı yapılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler