1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’nın petrol ihracatında artış bekleniyor

Rusya’nın petrol ihracatında artış bekleniyor

Rusya'nın petrol ihracatının 2021 yılı ilk çeyreğinde %1,7 oranında artması bekleniyor.

Rusya’nın petrol ihracatında artış bekleniyor

Enerji Günlüğü - Rusya'nın petrol ihracatının 2021 yılı ilk çeyreğinde %1,7 oranında artması bekleniyor.

Rusya'nın 2021 yılı ilk çeyrek petrol ihracatında 2020 yılı son çeyrek ihracatına oranla %1,7 artış bekleniyor. Verilere göre, Rusya'nın Primorsk limanından gerçekleştirilmesi beklenen petrol ihracının 2021 yılı ilk çeyrekte 10,7 milyon tona yükselmesi bekleniyor. 

Bu yılın son çeyreğinde ise ihracatın 10 milyon ton olacağı tahmin ediliyor. Verilere göre, dönem içinde Rusya'nın petrol ihracatı ve transit geçiş toplamının ise 62,1 milyon ton olması öngörülüyor. 4. çeyrek için tahmin 62,4 milyon tondu.

PETROL FİYATLARINDA GÜÇLENME BEKLENİYOR

Öte yandan Rus analistler petrol fiyatının 2021 yılı başlarında 55 dolar/varil seviyesine doğru güçlenmesini bekliyorlar. 

Bu beklentiye gerekçe olarak da, koronavirüs salgının önüne geçilmesi, sınırların açılmaya başlaması ve hava yolu trafiğinin artması ile birlikte 2021 yılı içinde global petrol talebinde beklenen sistematik artışa işaret ediyorlar. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak da, petrolde ideal fiyatı 45-55 dolar aralığında gördüklerini söyledi. Novak, 45-55 dolar arası fiyatın piyasanın aşırı ısınmasının önüne geçeceğinin altını çizerken, "Bu fiyat bir taraftan üreticileri desteklerken diğer taraftan da piyasada aşırı ısınmanın önüne geçiyor" yorumu yaptı. Yönetici, Rusya'nın petrol üretiminin önemli oranda azalmasının ardından üretimin toparlanması için ideal fiyat düzeyinin 45-55 dolar hesapladıklarının altını çizdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler