1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’nın petrol ve gaz gelirleri yarı yarıya azaldı

Rusya’nın petrol ve gaz gelirleri yarı yarıya azaldı

Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri bu yılın ilk dört ayında bir önceki yıla göre %52 düştü. 

Rusya’nın petrol ve gaz gelirleri yarı yarıya azaldı

Enerji Günlüğü - Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri bu yılın ilk dört ayında bir önceki yıla göre %52 düştü. 

Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri 2023 yılı Ocak-Nisan döneminde bir önceki yıla göre %52 düşüşle toplam 2,3 trilyon rubleye (30,2 milyar dolar) düştü. Rusya Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada bu düşüşün Ural petrolü fiyatındaki düşüş ve doğal gaz ihracat hacimlerindeki daralma kaynaklı olduğunu bildirdi. 

DOĞAL GAZ ÜRETİMİ %10 AZALDI

Öte yandan Rus Kommersant gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Rusya'nın doğal gaz üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10 azalarak 180 milyar metreküp oldu. Sadece Mart ayına bakıldığında üretim yüzde 10 azalarak 61 milyar metreküp seviyesinde gerçekleşti. İlk 3 ayda Gazprom'un tek başına üretimi ise yüzde 18 düştü.

AVRUPA’YA GAZ İHRACATI %11 AZALDI

Yine Rusya'nın Avrupa'ya boru hatları ile doğal gaz ihracatı Mayıs ayının ilk yarısında yüzde 11,4 azaldı.  Mayıs ayının ilk yarasında Avrupa'da günlük ortalama gaz ihracatı Nisan ayındaki 75,6 milyon metreküpten 67 milyon metreküpe indi.  Türk Akım ile günlük ortalama 27,5 milyon metreküp (412 milyon metre küp) gaz ihracatı yapıldı. Bu Ocak ayından bu yana görülen en düşük miktar olarak kayıtlara geçti. 1 Ocak-15 Mayıs döneminde ise Rusya'nın Avrupa'ya gaz ihracatı 9,1 milyar metreküp olarak gerçekleşti. 

Önceki ve Sonraki Haberler