1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’nın Sibirya'nın Gücü üzerinden Çin’e gaz sevkiyatı yüzde 47 arttı

Rusya’nın Sibirya'nın Gücü üzerinden Çin’e gaz sevkiyatı yüzde 47 arttı

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom ile Çin enerji şirketi CNPC yıl sonuna kadar Çin'e ilave Rus gaz sevkiyatı için anlaştı.

Rusya’nın Sibirya'nın Gücü üzerinden Çin’e gaz sevkiyatı yüzde 47 arttı

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Sibirya'nın Gücü üzerinden Çin'e gaz sevkiyatını bu yıl geçen yıla göre yaklaşık yüzde 47 arttırdı. 

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Çin'in başkenti Pekin'de, Çinli petrol ve doğal gaz şirketi CNPC'nin başkanı Dai Houliang ile görüştü. Miller, Sibirya'nın Gücü üzerinden Çin’e gaz sevkiyatının bu yıl bir önceki yıla göre %46,6 arttığını açıkladı.

Gazprom’dan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya'nın Sahalin bölgesinden Çin'e yönelik yeni bir hattın tasarım çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Miller, yine Çin'e yönelik Moğolistan'daki Soyuz Vostok hattının tasarım çalışmalarındaki son gelişmeleri aktardı.

Gazprom'un Çin'e yönelik devam eden gaz sevkiyatına ilişkin de konuşan Miller, "Sibirya'nın Gücü üzerinden Çin'e gaz sevkiyatı yüzde 46,6 arttı. Gazprom, arzı daha da artırmaya ve Çin'le birlikte kararlaştırılan güzergahlar üzerinden doğal gazı güvenilir bir şekilde sağlamaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

Görüşmede ayrıca Gazprom ile CNPC arasında yıl sonuna kadar Çin'e ilave Rus gaz sevkiyatı gerçekleştirilmesine yönelik bir anlaşma da imzalandı.

Önceki ve Sonraki Haberler