1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya`ya daha fazla yaptırım görüşülüyor

Rusya`ya daha fazla yaptırım görüşülüyor

Enerji Günlüğü - ABD ve Avrupa, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları ele aldı.ABD Devlet Bakanı John Kerry, İngiltere dışişleri...

Rusya`ya daha fazla yaptırım görüşülüyor

Enerji Günlüğü - ABD ve Avrupa, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları ele aldı.

ABD Devlet Bakanı John Kerry, İngiltere dışişleri bakanı Philip Hammond ile görüşmesinin hemen öncesinde yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki uygulamalarına yönelik yeni yaptırımlar getirilmesi konusunu ele alacaklarını ifade etti.

Kerry,Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki "eylemleriyle kuşku yarattığını" belirterek, "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde, bu oyunu oynamayacağımız konusunda kararlı olunduğu gösterilecektir" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond da, Kerry ile Ukrayna'daki durumu görüşeceklerini dile getirerek, "Ateşkes anlaşmasının üzerinden sadece 10 gün geçmişken ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğunu" bildirdi. Hammond, Avrupa Birliği'nin (AB) bütünlüğünün korunması ve ABD ile Avrupa'nın ateşkes anlaşmasının ihlaline ilişkin neler yapılabileceğini de ele alacaklarını ifade etti.

İslami aşırıcılığın da görüşüleceğini kaydeden Hammond, özellikle Libya'daki son durumun ele alınacağını belirtti.

UKRAYNA RUSYA'YI SİLAH GÖNDERMEKLE SUÇLADI

Öte yandan Ukrayna, Rusya'yı ülke içinde ayrılıkçıların etkin olduğu bölgelere daha fazla tank ve diğer silahları göndermekle suçladı. Bununla birlikte ateşkes anlaşması sonrasında taraflar arasında şiddet eylemlerinin azaldığı belirtildi.

Ayrıca geçen hafta Rusya Ukrayna'daki ayrılıkçı güçlere doğalgaz temin edeceğini de açıklamıştı.

GAZPROM'DAN UKRAYNA AYRILIKÇILARINA DOĞALGAZ DESTEĞİ

Önceki ve Sonraki Haberler