1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rüzgar 100 elektrik direğini devirdi

Rüzgar 100 elektrik direğini devirdi

Enerji Günlüğü - Batman Sason ilçesinde son günlerde esen kuvvetli fırtına sonucu yaklaşık yüz elektrik direği devrildi. Sason Tedaş İşletme Şefi...

Rüzgar 100 elektrik direğini devirdi

Enerji Günlüğü - Batman Sason ilçesinde son günlerde esen kuvvetli fırtına sonucu yaklaşık yüz elektrik direği devrildi. Sason Tedaş İşletme Şefi Mesut Kavak yaptığı açıklamada, ilçede fırtına sonucu tespitlerine göre Batman HES Barajından ilçeye gelen 2 tane 3.0 enerji nakil hattı direği ve 100 ün üzerine ağaç ve demir direğin devrildiği, bir o kadar da iletken koptuğunu bu nedenle ilçe merkezi ve köylerin büyük bir kısmında elektrik kesintisi yaşandığını söyledi.

Elektrik arıza servisindeki personellerin istirahat ve izinleri iptal edilerek 18 personel ve 5 araçla arızalara müdahale edildiğini belirten Kavak, 2 gün gibi kısa bir sürede ilçe merkezinde yüzde 100 ve bağlı köylerin yüzde 90’nına elektrik verildiğini ifade etti. Kavak, bu süre zarfında gerek yüklenici firma ve gerekse vatandaşların direk taşıma ve çukur kazma işlerinde kendilerine önemli ölçüde yardımda bulunduklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler