1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar Ağaçları şehirlerde elektrik üretecek

Rüzgar Ağaçları şehirlerde elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - NewWind şirketi şehirlerde elektrik üretecek, çevreyi çok az etkileyen, sessiz ve etkili Rüzgar Ağacı projesi geliştirdi.Fransız Jérôme...

Rüzgar Ağaçları şehirlerde elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - NewWind şirketi şehirlerde elektrik üretecek, çevreyi çok az etkileyen, sessiz ve etkili Rüzgar Ağacı projesi geliştirdi.

Fransız Jérôme Michaud-Larivière tarafından keşfedilen ve ABD merkezli NewWind şirketi tarafından geliştirilen Rüzgar Ağaçları insanların kalabalık olduğu mekanlarda bile kurulup elektrik üretebilecekler.

Rüzgar türbinlerinin kurulum yeri, gürültüsü ve estetik olarak göze hitap etmemesi yönlü eleştirileri gidermek için geliştirilen Rüzgar Ağaçları küçük, estetik, sessiz, fazla yer kaplamıyor ve elektrik üretimi için çok düşük rüzgara ihtiyaç duyuyor. Daha büyük rüzgar türbinlerinden daha yavaş enerji üretse de bu ağaçlar uzun vadede daha sık çalıştıkları ve her türlü şiddetteki rüzgarda çalışabildikleri için daha fazla elektrik üretiyorlar.

Uzunluğu yaklaşık 14 metre olan Rüzgar Ağaçlarının her birinin aerodinamikrüzgar türbinleri olarak olarak dizayn edilmiş 70 yapraktan oluşuyor. Kablolar ve jeneratörler yaprakların ve dalların içine yerleştirildiğinden ağaç neredeyse sessiz bir şekilde enerji üretiyor.

Fransız kaşif Jérôme Michaud-Larivière tarafından tasarlanan Rüzgar Ağaçları 2015 Mayıs ayında Paris Concorde Meydanı'nda kurulacak. Şu ana kadar 3.1 kW üretim kapasitesine sahip olan buluşun nasıl bir performansa sahip olacağı da böylece görülecek.

Önceki ve Sonraki Haberler