1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar, Dünya enerjisinin beşte birini karşılayacak

Rüzgar, Dünya enerjisinin beşte birini karşılayacak

Enerji Günlüğü -  2030 yılında dünya enerji ihtiyacının yüzde 20'sinin rüzgar enerjisinden karşılanması bekleniyor.Global Rüzgar Enerjisi Konseyi...

Rüzgar, Dünya enerjisinin beşte birini karşılayacak

Enerji Günlüğü -  2030 yılında dünya enerji ihtiyacının yüzde 20'sinin rüzgar enerjisinden karşılanması bekleniyor.

Global Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC), Global Rüzgar Enerjisi Görünümü 2016 raporunu açıkladı. Çin'in başkenti Pekin'de genel sekreter Steve Sawyer ile Konsey'in Çin direktörü Liming Qiao'nun katılımıyla açıklanan rapora göre, Dünya elektrik ihtiyacının beşte biri rüzgardan karşılanacak.

Raporda, rüzgar enerjisi kapasitesinin 2030'da hali hazırdaki seviyesinin 5 katına çıkarak 2110 GW seviyesine ulaşacağı öngörülüyor. 

2015 yılı sonunda yüzde 17 artarak 433 GW olan global rüzgar enerjisi kapasitesinin bu yıl 60 GW civarında artması bekleniyor. 

3.3 MİLYAR TON KARBON SALIMI ÖNLENECEK

Rüzgar enerjisi kapasitesinin bu seviyeye ulaşması için yıllık 200 milyar Euro yatırım gerektiğini belirten GWEC, rüzgar enerjisi üretiminin tahmin edilen seviyeye ulaşmasının karbon salımını yıllık 3,3 milyar ton azaltacağını da vurguladı. 

ÇİN'İN RÜZGAR KAPASİTESİ 4 KAT ARTACAK

GWEC, Çin'in rüzgar enerjisinde kapasitesinin cari seviyesine göre 4 kat artarak 666,5 GW seviyesine ulaşacağını da tahmin etti. 

Geçen yıl 30,8 GW kapasite artışı sağlayan Çin'in bu yıl kapasitesini 20 GW'nin üzerinde artırması bekleniyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler