1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar harcamaları yüzde 8 artacak

Rüzgar harcamaları yüzde 8 artacak

Küresel rüzgar türbini ve bileşenleri harcamalarının 2020-2028 yılları arasında geçen yıla göre yüzde 8 oranında artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar harcamaları yüzde 8 artacak

Enerji Günlüğü - Küresel rüzgar türbini ve bileşenleri harcamalarının 2020-2028 yılları arasında geçen yıla göre yüzde 8 oranında artacağı tahmin ediliyor.

Wood Mackenzie verilerine göre, yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına ve oynak talebe rağmen rüzgar türbini harcamaları artacak. Kısa vadede önemli kısıtlamalara rağmen uzun vadede harcamalarda artış bekleyen şirket, rüzgar türbini arzının 2020-2028 yılları arasında 2019 yılına göre yüzde 8 artarak 600 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. 

Kanatlar ve kuleler gibi stratejik sermaye bileşenlerinin, tek başlarına 25 milyar dolar birikimli fırsat sunduğu kaydediliyor.

Wood Mackenzie analisti, daha yüksek ortalama türbin fiyatları ve denizüstü rüzgar enerjisi talebinde % 20'lik bir büyümenin, tedarik zinciri potansiyelinde % 37'lik bir artışa neden olduğunu ifade etti.

BU YIL TEDARİK ZİNCİRİ ZORLANACAK

Bununla birlikte virüs salgını nedeniyle rüzgar sektöründe yaşanan üretim kayıpları ise sektörü olumsuz etkiliyor. Rüzgar teknolojisi ve tedarik zinciri analisti Shashi Barla’nın açıklamalarına göre, ABD ve Çin'de 44GW'dan fazla rüzgar türbini ve bileşeni talebinin 2020'de koronavirüs salgınının etkisiyle rüzgar tedarik zincirini zorlaması bekleniyor. İspanya’daki Siemens Gamesa ve LM Wind Power, işçiler arasında COVID-19 pozitif vakaları belirlendikten sonra fabrikaların geçici olarak kapatıldığı duyurdu. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler