1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar ile kargo gemileri yüzde 30 daha az karbon salacak

Rüzgar ile kargo gemileri yüzde 30 daha az karbon salacak

ABD merkezli yük ticareti şirketi Cargill’in deniz yoluyla ticarette rüzgar enerjisinden yararlanmak için iki büyük WindWings kanatlı yelken ile donattığı gemi test için yelken açtı.

Rüzgar ile kargo gemileri yüzde 30 daha az karbon salacak

Enerji Günlüğü - Cargill, BAR Technologies, Mitsubishi Corporation ve Yara Marine Technologies işbirliğiyle geliştirilen kargo gemisindeki yeni rüzgar teknolojisi kargo gemilerini %30'a kadar karbondan arındırabilecek.

ABD merkezli çokuluslu yük ticareti şirketi Cargill'in yaptığı duyuruda, bir kargo gemisindeki yeni rüzgar teknolojisinin ticari nakliyeye rüzgar enerjisini kullanmak için test edildiği açıklandı. Cargill ve İngiltere merkezli mühendislik danışmanlığı BAR Technologies'in çığır açan yeniliği WindWings, açık sulara yelken açıyor. Gemi, teknolojinin gerçek bir yolculukta işe yarayıp yaramadığını görmek için ilk büyük testte Singapur'dan Brezilya'daki Paranagua limanına doğru yola çıktı.

GÜVERTEYE İKİ BÜYÜK WİNDWİNGS KANATLI YELKEN

Cargill tarafından Mitsubishi Corporation’dan kiralanan Pyxis Ocean Gemisi, rüzgarın gücünden yararlanmak için kargo gemilerinin güvertesine takılabilen, yüksekliği 37,5 metreye varan büyük kanat yelkenleri olan iki WindWing ile modifiye edilen ilk gemi olma özelliği taşıyor. 

Endüstri ortağı Yara Marine Technologies tarafından üretilen yelkenlerin, yeni inşa edilen gemilere göre ortalama yüzde 30'a varan yakıt tasarrufu sağlaması, alternatif yakıtlarla birleştirildiğinde ise daha fazla tasarruf potansiyeli sağlaması bekleniyor.

CHEK Horizon 2020 girişimi kapsamında Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen WindWings projesi, mevcut gemileri karbondan arındırabilecek bir iyileştirme çözümü sunarak denizcilik sektörünün iklim hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler