1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar türbinlerinde drone kullanımı webinarda anlatılacak

Rüzgar türbinlerinde drone kullanımı webinarda anlatılacak

Rüzgar enerji santrallerinde drone kullanımı ve sağladığı tüm avantajların anlatılacağı webinar,  21 Nisan Perşembe günü 15:00-16:00 saatleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek.

Rüzgar türbinlerinde drone kullanımı webinarda anlatılacak

Enerji Günlüğü - Dronmarket Ürün Geliştirme Mühendisi Ferit Şahin tarafından verilecek webinarda, rüzgar enerji santrallerinde drone kullanımının avantajları, drone ile güvenli  denetim ve operasyonel  faaliyetler, geleneksel yöntemlere kıyasla drone ile yapılan operasyonların hızlılığı ve verimliliği konularında katılımcılara pek çok bilgi aktarılacak. 

Enerji sektöründe drone kullanımın maliyet ve zamandan neredeyse yarı yarıya tasarruf sağladığını vurgulayan Şahin; “Son zamanlarda özellikle rüzgar enerji santrallerinde drone kullanımının daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Rüzgar enerji santrallerinde dronelar; özellikle belirli periyotlarla düzenli denetimin yapılması, zaman zaman türbin kanatlarında meydana gelen buzlanmanın temizlenmesi, kanatlardan yüksek çözünürlükte görseller alınarak çeşitli problemler oluşmadan önlemler alınmasını sağlamak için kullanılıyor. Tüm bunlar drone teknolojileriyle rüzgar türbinleri faaliyetteyken enerjide kesinti olmadan yapılıyor, denetleme sonuçları da çok kısa sürede hazır hale geliyor” dedi.

Ücretsiz webinara katılmak için linkteki formu doldurmak yeterli olacak.

   

 

Önceki ve Sonraki Haberler