1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar yatırımcısı için rehber hazırlandı

Rüzgar yatırımcısı için rehber hazırlandı

TÜREB, 2 bin MW’lık Mini YEKA RES yarışmaları öncesinde rüzgar yatırımcıları için tüm aşamalarda karşılaşabilecekleri konulara açıklık getiren bir rehber yayınladı.

Rüzgar yatırımcısı için rehber hazırlandı

Enerji Günlüğü - TÜREB, 2 bin MW’lık Mini YEKA RES yarışmaları öncesinde rüzgar yatırımcıları için tüm aşamalarda karşılaşabilecekleri konulara açıklık getiren bir rehber yayınladı.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), rüzgar enerjisi alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıların proje geliştirme aşamasından santralin devreye alımına kadar geçen süreçte karşılaşabileceği tüm iş ve konu başlıklarını ele alan ‘Rüzgar Yatırımcısı ‘Rehberi’ni www.tureb.com.tr internet adresinde yayınladı.

REHBER 5 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Sektördeki yatırımcı şirketlerinin temsilcilerinin yanı sıra ilgili idarelerden konunun uzmanlarından destek ve görüş alınarak hazırlanan rehber; yatırım süreci, proje geliştirme, önlisans, lisans, Bakanlık kabulü ve işletme olmak üzere beş ana bölümden oluşuyor. 

“TEREDDÜT YAŞAYAN POTANSİYEL YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Rüzgarda 10.000 eşiğine ulaştık. 2021 bitiminden önce 10.000 MW’ı geçmiş olacağız” diyen TÜREB Başkanı Ebru Arıcı, potansiyel rüzgar sektörü yatırımcılarına rehberlik etmeyi amaçlayan çalışma ile, Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün daha geniş bir tabana yayılarak hem hızlı hem de sağlıklı bir büyümeye imza atmasına destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Arıcı, rehberle Türkiye’de rüzgar sektörüne yatırım yapmayı planlayan ancak süreçler konusunda tereddüt yaşayan potansiyel yatırımcının önünü açmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler