1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgarcılar yeni lisanslar için yarışmayı bekliyor

Rüzgarcılar yeni lisanslar için yarışmayı bekliyor

Enerji Günlüğü - Yaklaşık 15 ay önce rüzgar lisansı için başvuru yapan girişimciler, lisans yarışma yönetmeliğinin bir an önce yayınlanmasını...

Rüzgarcılar yeni lisanslar için yarışmayı bekliyor

Enerji Günlüğü - Yaklaşık 15 ay önce rüzgar lisansı için başvuru yapan girişimciler, lisans yarışma yönetmeliğinin bir an önce yayınlanmasını bekliyor.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) organize ettiği, rüzgar ve güneş enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılan ön lisans başvurularına ilişkin yarışma yönetmeliği değerlendirme toplantısı, geçtiğimiz gün Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmalarını Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can ve Eski Genel Müdürü Münip Karakılıç yaptı. Karakılıç’a sektöre katkılarından dolayı TÜREB tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Toplantıda EPDK Grup Başkanı Dr. Refik Tiryaki, TEİAŞ Planlama Daire Başkanlığından Kazım Şenocak ve Yenilenebilir Enerji Daire Başkanı Sebahattin Öz taslak yönetmelikle ilgili bilgiler paylaştı. TEİAŞ Daire başkanı Ercüment Özdemirci ise gelen soruları cevapladı. Sektörün değerlendirmelerine ihtiyaç duyduklarını ifade eden yetkililer toplantının ikinci bölümünde, sektör paydaşlarının ilettiği önerileri dinledi.

SEKTÖR YÖNETMELİĞİ BEKLİYOR

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven değerlendirme toplantısının verimli geçtiğini söyledi. TEİAŞ’ın 2014 yılında açıkladığı 3000 MW’lık kapasite için geçen yıl nisan ayında alınan başvurular nedeniyle yatırımcının gözünün yarışma yönetmeliğinde olduğunu kaydeden Ataseven, geriye dönük uygulamalar yaşanmaması ve sektörün ileriye gitmesi için titiz hazırlanmış bir yönetmelik beklediklerini ifade etti.

Sonbahar’da hazır olacağı tahmin edilen yönetmeliğe ilişkin dile getirilen görüş ve önerilerin, TÜREB bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından raporlanıp ilgili kurum ve kuruluşlara en kısa zamanda iletileceği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler