1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgârcıların orman izni sorunu tartışılacak

Rüzgârcıların orman izni sorunu tartışılacak

Enerji Günlüğü - Rüzgâr enerjisi yatırımcılarının uzun süredir yakındıkları orman izinleri konusu kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla...

Rüzgârcıların orman izni sorunu tartışılacak

Enerji Günlüğü - Rüzgâr enerjisi yatırımcılarının uzun süredir yakındıkları orman izinleri konusu kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da masaya yatırılıyor. 

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği'nden (TÜREB) yapılan açıklamada "Orman İzinleri ve RES'ler" konusunda, sektör paydaşlarının katılımıyla bir toplantı yapılacağı belirtildi. Açıklamada, toplantının hedefi, Türkiye'deki rüzgar potansiyelinin ekonomiye kazandırılmasına ve Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün gelişimine katkı sağlamak olarak ifade edildi.

FOTO: CELAL AKYOL

Orman İzinleri ve RES'ler başlıklı etkinlik, 19 Eylül 2013 tarihinde 13:00-17:00 saatleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TEDAŞ Konferans Salonu'nda yapılacak.

/

Saat 13:00-13:30 arasındaki kayıt ile başlayacak etkinlik çerçevesinde 13:30'dan itibaren Orman Genel Müdürlüğü Yönetmelik Taslağı ele alınacak.

Bu bölümde, Enerjisa İş Geliştirme Müdürü İbrahim Erden, Orman Genel Müdürlüğü'nü temsilen bir katılımcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sebahattin Öz ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Dairesi Başkanı Ahmet Ocak konuşacaklar.

15:00-15:30 saatleri arasındaki moladan sonra saat 15:30-17:30 saatleri arasında da Ekosistem Değerlendirme Tebliği konusu tartışılacak.

Tebliğ ile ilgili oturumda ETKB Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ergun Akalan, Türkiye Elektrik İletim AŞ Daire Başkanı Enver Erkul, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Temsilcisi, Akdeniz Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Erdoğan, Demirer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirer konuşmacı olarak yer alacaklar.

Etkinliğe katılmak isteyenler katılım teyidini http://www.turebkayit.org adresinden gönderebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler