1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgarda artan kapasite 35 milyon m3’lük gaz ithalatını önledi

Rüzgarda artan kapasite 35 milyon m3’lük gaz ithalatını önledi

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, MWe ile MWm arasındaki farkın ortadan kaldırılması sayesinde sisteme 700 MW’lık rüzgar gücünün katıldığını açıkladı.

Rüzgarda artan kapasite 35 milyon m3’lük gaz ithalatını önledi

Enerji Günlüğü - Rüzgar santrallerinde mekanik gücün sisteme katılmasına izin verilmesi sayesinde 35 milyon m3’lük doğal gaz ithalatının önüne geçildiği kaydedildi. 

Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Başkanı Cem Özkök, EPDK tarafından alınan ve rüzgar santrallerinde mekanik gücün sisteme verilmesine izin veren kararın ardından (başka bir deyişle: MWe ile MWm arasındaki farkın ortadan kaldırılması sayesinde) 700 MW’lık rüzgar gücünün sisteme katıldığını, bunun da 35 milyon m3’lük doğal gaz ithalatının önüne geçerek Türkiye’nin eneri faturasını azalttığını kaydetti. Özkök, bu yolla enerji arz güvenliğinin desteklenmesinin yanı sıra karbon ayak izinin düşürüldüğüne de dikkat çekti.

2023’ün yenilenebilir enerji için bir dönüm noktası olacağına inandıklarını kaydeden Özkök, “Rüzgar santrallerinde mekanik kapasitelerin sisteme katılmasına izin veren kararı sektör olarak ve ülkemiz adına çok olumlu karşıladık çünkü somut faydaları hemen görülmeye başlandı. Her ne kadar tüm dünyayı etkileyen dalgalanmalarla karşı karşıya olsak da hepimiz biliyoruz ki sektör temsilcilerine kulak vermek ve herkes için daha fazla öngörülebilir bir atmosfer oluşturmak tüm sektörleri olduğu kadar yenilenebilir enerji sektörünü de rahatlatacak bir faktör” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler