1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgarda Avrupa düşük fiyat rekoru İspanya'nın

Rüzgarda Avrupa düşük fiyat rekoru İspanya'nın

Enerji Günlüğü - İspanya'da gerçekleştirilen 2979 MW'lık rüzgar enerjisi ihalesinde MWh başına 43 euro ile Avrupa'nın en düşük fiyat rekoru kırıldı. İspanya'da...

Rüzgarda Avrupa düşük fiyat rekoru İspanya'nın

Enerji Günlüğü - İspanya'da gerçekleştirilen 2979 MW'lık rüzgar enerjisi ihalesinde MWh başına 43 euro ile Avrupa'nın en düşük fiyat rekoru kırıldı. 

İspanya'da gerçekleştirilen ve neredeyse tamamına yakınını rüzgar projelerinin oluşturduğu 3 GW'lık yenilenebilir enerji ihalesinde karasal rüzgar enerjisi projelerinde MWh başına 43 euro teklif verildi. Böylece Avrupa'nın en düşük fiyat rekoru kırıldı. 

Rüzgar enerjisi teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ve maliyet düşüşleri sektörün gelişiminin önünü açan en büyük etken. İspanya'da 2013 yılında yenilenebilir enerjiye verilen alım garantisi teşvikinin düşürülmesiyle son üç yıldır durgunlaşan ve ülkenin 2020 AB hedeflerini tehlikeye atan yenilenebilir enerji piyasası da böylece canlanma emareleri gösterdi. 

RÜZGAR ELEKTRİK ÜRETİMİNDE EN UCUZ OLASILIK

WindEurope Başkanı s Dickson, ihalenin karasal rüzgar enerjisinin bugün yeni elektrik üretiminde en ucuz olasılık olduğunu gösterdiğini belirterek, ihalenin İspanyol rüzgar pazarındaki güvenin yeniden kazanılması yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu ancak daha katedilmesi gereken yolun olduğunu kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler