1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgarda lisans başvurusu reddedilene bir şans daha

Rüzgarda lisans başvurusu reddedilene bir şans daha

Enerji Günlüğü - Rüzgar enerjisi santrali lisans başvurusu reddedilenlere, EPDK tarafından ikinci bir şans daha tanındı.Rüzgar Enerjisi Santralı (RES)...

Rüzgarda lisans başvurusu reddedilene bir şans daha

Enerji Günlüğü - Rüzgar enerjisi santrali lisans başvurusu reddedilenlere, EPDK tarafından ikinci bir şans daha tanındı.

Rüzgar Enerjisi Santralı (RES) lisans başvurusu uygun bulunan ancak yükümlülüklerini yerine getiremeyen başvuru sahiplerine, bir ay içinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuru yapması halinde ikinci bir şans verilecek.

Düzenleme 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununa aşağıdaki geçici madde ile yapıldı.

Söz konusu madde şöyle:

"GEÇİCİ MADDE 17- (1) Rüzgar enerjisine dayalı üretim faaliyeti için yapılmış lisans başvurularından Kurul kararı ile lisans verilmesi uygun bulunmuş, ancak uygun bulma kararında belirtilen yükümlülüklerini yerine getiremediğinden dolayı, bu maddenin yürürlük tarihinden önce lisans başvurusu reddedilmiş tüzel kişilerin bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içinde Kuruma başvurması ve TEİAŞ veya elektrik dağıtım şirketleri tarafından uygun bağlantı görüşlerinin devam ettiğinin tevsik edilmesi hâlinde bu kapsama giren tüzel kişilerin başvuruları önlisans başvurusu olarak kabul edilir ve bu Kanunda belirtilen yükümlülükleri tamamlamaları koşuluyla ilgili tüzel kişilere önlisans verilir. Bu madde kapsamında başvuran tüzel kişilerin daha önce irat kaydedilmiş olan teminatları iade edilmez."

Önceki ve Sonraki Haberler