1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. RWE 1000 MW yenilenebilir enerji kurulumu yapacak

RWE 1000 MW yenilenebilir enerji kurulumu yapacak

RWE, Almanya’nın kömür diyarı Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde yenilenebilir enerji yatırımlarını arttıracak. Şirket, 2030 yılına kadar 1000 MW yenilenebilir enerji kapasitesi ekleyecek.

RWE 1000 MW yenilenebilir enerji kurulumu yapacak

Enerji Günlüğü - RWE, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde 2030 yılına kadar 1000 MW yenilenebilir enerji kapasitesi eklemeyi planlıyor.

RWE'nin yerel açık deniz ve karada rüzgar, güneş, piller, esnek yedekleme kapasiteleri ve hidrojen projelerine planladığı 15 milyar euro değerindeki yatırımlarının bir parçası gerçekleştiriliyor. RWE, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesindeki yenilenebilir enerji faaliyetlerini önemli ölçüde genişletmeyi ve 2030 yılına kadar 1000 MW yenilenebilir enerji kapasitesi eklemeyi planlıyor. 1000 MW kurulumun en az 500 MW'ı Rhenish kömür bölgesinde planlanıyor. Plan kapsamında bazıları depolama sistemine sahip rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kurulacak. Şirketin yüzer ve tarımsal GES için tanıtım tesisleri de planlama aşamasında.

Bu yatırım, 2000 MW esnek ve hidrojen uyumlu yedekleme kapasiteleri, yeşil hidrojen için 700 MW elektrolizör kapasitesi ve önümüzdeki sekiz yıl boyunca yapısal değişim için aktif destek ile tamamlanacak.

RWE ayrıca 2030 yılına kadar kömür yakıtlı elektrik santrali sahalarında “hidrojene hazır” olacak en az 200 MW kapasiteli doğal gaz yakıtlı elektrik santrali inşa etmek istiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler