1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. RWE: 2014’te elektrik üretimimiz azalacak

RWE: 2014’te elektrik üretimimiz azalacak

Enerji Günlüğü – Alman enerji şirketi RWE önümüzdeki dört yıl içinde uygulanacak verimliliği arttırma önlemleri tasarımı çalışmaları kapsamında...

RWE: 2014’te elektrik üretimimiz azalacak

Enerji Günlüğü – Alman enerji şirketi RWE önümüzdeki dört yıl içinde uygulanacak verimliliği arttırma önlemleri tasarımı çalışmaları kapsamında 2014 yılında enerji üretimlerinde belirgin bir düşüş beklediğini açıkladı.

RWE 2013 yılı ilk üç çeyrek sonuçları ve 2014 görünümü enerji üretiminde önemli bir düşüşe işaret ediyor. Şirketin Perşembe günü yayınladığı açıklamada,2013 tahminlerinin değişmediği belirtilerek yaklaşık 2.4 milyar euro net gelir ve yaklaşık 5.9 milyar euro işletme faaliyetlerinden nakit akışı ile faiz ve vergi öncesi karı (FAVÖK)ün 9 milyar euro olmasının beklendiği ifade edildi.

Bu verilerle 2014 için FAVÖK beklentisi 7.6 ile 8.1 milyar euro arasında olurken, net kar beklentisi 1.3 milyar ile 1.5 milyar euro arası, işletme faaliyetlerinden elde edilecek gelir beklentisi de 4.5 ile 4.9 milyar euro arasında.

İSTİKRARIMIZIN TEK NEDENİ GAZPROM İLE YAPILAN ANLAŞMA

Şirket bir önceki yıla göre istikrarlı bir gelişmenin kaydedilmesinin tek nedeninin Gazprom ile imzalanan doğal gaz tedarik anlaşmasının başarılı revizyonu olduğunu ifade etti.

RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE GÖRE İSTİHDAM VE HARCAMA STRATEJİSİ BELİRLİYORLAR

RWE ve E.ON şirketleri stratejilerini Almanya’da rüzgar ve güneş enerjisi hakimiyeti nedeniyle düşen toptan elektrik fiyatlarına göre ayarlıyorlar. istihdam ve harcama politikalarını artan yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik talebini düşürmesi nedeniyle değiştiren şirketler bir dizi uygulama başlatmış durumdalar.  Her iki şirket de varlıklarını satıyorlar ve maliyetlerini kısıyorlar. RWE çalışan sayısını azaltıyor. Söylentilere göre şirket 67.750 çalışanını işten çıkartarak % 10’luk bir azaltma yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler