1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE, ABD’de yenilenebilir varlıklarını arttırıyor

RWE, ABD’de yenilenebilir varlıklarını arttırıyor

Alman RWE, Consolidated Edison'un ABD’deki yenilenebilir enerji varlıklarını 6,8 milyar dolara satın alıyor.

RWE, ABD’de yenilenebilir varlıklarını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, ABD’de Consolidated Edison'un yenilenebilir varlıklarını satın alarak ülkedeki yenilenebilir portföyünü iki kat arttıracak.

Almanya'nın en büyük enerji şirketi RWE, ABD'de Consolidated Edison'un yenilenebilir enerji varlıklarını 6,8 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı.  RWE bu satın alma ile ABD'de yenilenebilir enerji varlıklarını neredeyse iki katına çıkararak 7 GW'nin üzerine yükseltecek. Şirket, 2030 yılına kadar 50 milyar avroluk küresel yatırım öngören Büyüyen Yeşil stratejisinin bir parçası olarak ABD’ye 15 milyar avroya kadar yatırım ayırmıştı. 

KATAR SERMAYESİNDEN DESTEK

Katar Yatırım Otoritesi, RWE'ye 2,43 milyar euro yatırım yaparak bu satın almaya destek verecek. Katar, RWE'nin yüzde 9,09 pay ile en büyük hissedarı haline gelecek.

“ABD’DEKİ YEŞİL GENİŞLEME İÇİN BÜYÜK DESTEK”

RWE CEO’su Markus Krebber yaptığı açıklamada, anlaşmanın “RWE’nin yenilenebilir enerji için en çekici ve en hızlı büyüyen pazarlardan biri olan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yeşil genişlemesi için büyük bir destek olduğunu” kaydetti. 

Con Edison’un piyasa değeri yaklaşık 30,4 milyar dolar. Şirket, Şubat ayında temiz enerji işi için stratejik alternatifler araştırdığını duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler